Japan u Njemačkom centru za robotiku

15.09.2020. 


Njemački centar za robotiku i FANUC Adria doosu potpisali ugovor o saradnji, kojim DKR Centar za robotiku zvanično postajeprvi zastupnik kompanije FANUC u Bosni i Hercegovini te jedini akreditovani centar u regionu za pružanje usluga edukacije po FANUC programu, uz izdavanje certifikata FANUC-DKR koji su validni u čitavom svijetu.

Ostvarivanjem ovog partnerstva, DKR Njemački centar za robotiku je postao ovlašten za nabavku, prodajui servisiranje industrijskih robota i CNC mašina brenda FANUC te skladištenje standardnih, rezervnih dijelova uz podršku kupcima i partnerima 24/7.

Dodatno, ova saradnja nam daje mogućnost pružanja kvalitetne podrške razvoju bh. industrije i tržišta, kao integrator robotskih sistema vlastitih standardnih rješenja iz oblasti paletalizacije, zavarivanja, RobotCAM i pick and place aplikacija te namjenskih aplikacija shodno potrebama kupaca.

FANUC je jedna od vodećih svjetskih kompanija iz oblasti industrijske automatizacije i robotike, sa više od 4 miliona CNC mašina i 550 000 industrijskih robota instaliranih širom svijeta. Još 1956. godine krenula je kao proizvođač NC i CNC mašina u Japanu, a danas FANUC posluje širom svijeta s gustom prodajnom mrežom, tehničkom, logističkomi servisnom podrškom.

Ugovor o saradnji su potpisali Tomáš Ibler, direktor Fanuc Adria dooi Muamer Babajić, osnivač Njemačkog centra za robotiku Tuzla.

O novom partnerstvu osnivač Muamer Babajić ističe:

„Potpisivanje ugovora o saradnji s FANUC Adria doo je od velikog značaja za DKR Njemački centar za robotiku, iz razloga što nas je vodeći svjetski proizvođač industrijskih robota i opreme prepoznao kao centar visokog kvaliteta.

Ostvareno partnerstvo nam daje mogućnost da povećamo i proširimo paletu usluga koje možemo pružiti i ponuditi bh. industriji u nadolazećem periodu, kada se promjene u svijetu industrije i tehnologije dešavaju velikim brzinama, što znači da je ključno početi djelovati na vrijeme i upoznati se s automatizacijom i robotizacijom.“

DKR Njemački centar za robotiku je pionir u regionu kada je u pitanju Industrijska robotika i Automatizacija, sa sjedištem u Tuzli. Kao lider u pružanju usluga educiranja, projektovanja, optimizacije i puštanja u rad Industrijskih robotskih sistema djeluje od 2016. godine kao inicijativa kompanije Masterwerk GmbH iz Minhena. Znanje generisano radom za najveće svjetske automobilske brendove omogućilo je posvećenost obrazovanju i podršci regionalnih i internacionalnih kupaca radeći po visokim njemačkim standardima na ABB, KUKA i FANUC industrijskim robotskim sistemima.

Direktor FANUC Adria d.o.o. Tomáš Ibler je izjavio:

„Za FANUC je od velikog značaja uspostava partnerstva s profesionalnim i pouzdanim kompanijama kao što je DKR.

Bliska saradnja sa DKR Njemačkim centrom za robotiku nam daje mogućnost da poboljšamo podršku i usluge koje nudimo bh. tržištu, kao i mogućnost da na samom tržištu budemo uspješniji.

Ovom kooperacijom možemo ponuditi različita rješenja automatizacije i robotizacije kao što su tehnička podrška, servisiranje u kratkom vremenskom roku, edukacija na lokalnom jeziku i dostava zamjenskih dijelova.“BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!