Izgradi uspješnu IT karijeru upisom na novi studij fakulteta eMPIRICOM

02.10.2020. 


Znaš li da samo u BiH trenutno nedostaje 6000 IT stručnjaka, i da su IT stručnjaci najtraženiji i najbolje plaćeni kod nas i u svijetu?

Stoga je krajnje vrijeme da odlučiš studirati uzbudljivu i vrlo traženu oblast računarstva i informatike. Pridruži nam se i postani lider na digitalnom području – izaberi zanimljivu i  dinamičnu karijeru za kojom će potražnja rasti i u budućnosti.

Fakultet „Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM“ Tuzla, nastao nakon 5 godina uspješnog rada Odjeljenja Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Tuzli, nudi novi, inovativni studij„Računarstvo i informatika“, usmjeren ka sticanju praktičnog i primjenjivog znanja koje privreda i industrija danas traže i koji omogućava visoku prepoznatljivost i zapošljivost. U prilog tome je i činjenica da 90% naših studenata dobije posao u struci unutar tri mjeseca po diplomiranju.

U okviru studija imaš mogućnost da se specijalizuješ u određenoj oblasti izborom jednog od četiri smjera:

  • Softversko inženjerstvo,
  • Inženjerska informatika,
  • Multimedijsko računarstvo,
  • Poslovna informatika.

Po završetku Softverskog inženjerstva ovladat ćeš glavnim objektno orijentisanim jezicima, naučiti programirati, razvijati i održavati složene aplikacije i informacijskesisteme. Možda upravo Ti postaneš kreator neke nove aplikacije za kojom će poludjeti korisnici širom svijeta.

Po završetku Inženjerske informatike znat ćeš sve što je potrebno za primjenu i održavanje složenih informacijskih sistema koji se zasnivaju na najsavremenijoj tehnologiji današnjice.Otkrit ćeš kako bi operativni sistemi, serverski hardver, virtualizacija, mreže i sigurnost zajedno mogli sačinjavati informacijski sistem koji Ti želiš kreirati.

Tokom studijaMultimedijskog računarstvauvest ćemo te u svijet stvaranjadigitalnog sadržaja, 2D i 3D animacija, audio i video materijala. Naučit ćeš razvijati webstranice i dizajnirati korisničko sučelje. Po završetku studija znat ćeš kako najbolje uklopiti medijske tehnologije u svaki projekat, te kako savladati najbolje prakse u stvaranju multimedijskog sadržaja. Postat ćeš majstor dizajna usmjerenog na korisnike, spreman za sveizazove ove dinamične karijere.

Smjer Poslovna informatika interdisciplinarno je oblikovan i kombinuje znanja iz računarstva i informatike sa znanjima iz poduzetništva, menadžmenta i marketinga. Nastao je kao odgovor na potrebe tržišta koji trebaju profesionalce koji, osim tehničkog znanja, imaju i šire razumijevanje menadžmenta i poslovanja.Za vrijeme studija naučit ćeš kako koristiti velike količine podataka za optimizaciju poslovnih rezultata i pronalaženje inovativnih rješenja za probleme u poslovnom svijetu, moći ćeš pridonijeti poboljšanju poslovne efikasnosti u organizaciji, vladat ćeš analizom sistema, upravljanjem projektima i organizacijama, znat ćeš implementirati i održavati informacijske sisteme, uz obezbjeđenje informacijske sigurnosti.

Na svim smjerovima možeš birati između 3-godišnjeg i 4-godišnjeg studija, te možeš studirati kao redovan ili student na daljinu.

Nakon završetka studija stičeš diplomu o završenom prvom ciklusu studija za akademsku titulu i stručno zvanje:BACHELOR-INŽENJER RAČUNARSTVA I INFORMATIKE (sa naznakom smjera i broja ECTS).

Studij Računarstva i informatike daje ti vještine i znanja pomoću kojih ćeš moći izgraditi karijeru bilogdje u svijetu.U kojem god od ovih segmenata vidiš svoju budućnost, s diplomom fakulteta eMPIRICOM joj zasigurno krećeš ususret s vjetrom u leđa.

 

Upis na prvu godinu studija je u toku, a omogućen je i upis radi nastavka studija i prelazak sa drugih visokoškolskih ustanova na više godine studija.Više informacija možeš pronaći na www.empirica.ba, ili se informisati putem e-maila empirica@empirica.ba i telefona na 035 312 350.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!