Implementacija projekta „Vrijeme je za naša prava“

09.10.2017. 


U  prostorijama Informativnog centra za osobe sa invaliditetom „Lotos“, 06. 10. 2017. godine održana je 6. radionica za žene sa invaliditetom u okviru projekta „Vrijeme je za naša prava“. Tema radionice je bila: „Građenje slike o sebi i samopoštivanja“, prisustvovalo je 11 učesnica, a voditeljica je bila Slađana Ilić, mr. psihologije.

Sa učesnicama se razgovaralo o dijelovima naših identiteta i važnosti svakog od njih za žene sa invaliditetom. Tokom vježbi su učesnice iznosile svoje pozitivne osobine koje smatraju da posjeduju, kao i jedne o drugima, s ciljem shvatanja značaja sopstvenog viđenja i doživljaja sebe. Razmjenom iskustava na ličnim primjerima je jasno definisan i objašnjen začarani krug koji u životu čine misli, emocije i ponašanje, te da se upravo tu nalazi ključ za uticaj na samopoštovanje.

„Kad god mislim da nešto ne mogu, obeshrabrim se i odustanem. Kad počnem pozitivno razmišljati i sjetim se nekih svojih prethodnih uspjeha, ohrabrena nastavim i rezultat bude dobar“ – rekla je jedna od učesnica.

Zaključeno je da žena sa invaliditetom mora naučiti prepoznati i identifikovati svoje misli, potrebe i pobijediti strah od neuspjeha jer to u velikoj mjeri utiče na njezin život i samopoštovanje.

Projekat „Vrijeme je za naša prava“ realizuje I.C. „Lotos“ a finansiran je dijelom od strane vlade SAD.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!