Grad Tuzla: Prijem za delegacije JU OŠ Mejdan i OŠ Sancaktepe-Huseyintemizel Ortaokulu iz Istanbula

12.09.2017. 


U Gradskoj upravi Tuzla danas je upriličen prijem za članove delegacije JU OŠ Mejdan i OŠ Sancaktepe-Huseyintemizel Ortaokulu iz Istanbula, koji borave u uzvratnoj posjeti našem gradu.

“Lijep je ovo projekat, u kojem se vezuju dvije osnovne škole, jedna iz Tuzle i jedna iz Istanbula, gdje djeca stiču nova poznastva, postaju prijatelji, putem društvenih mreža komuniciraju nastavnici i djeca. Razmjena učenika je veoma dobra u praksi, naša djeca su posjetila Istanbul, a sada su djeca koja su bili njihovi domaćini naši gosti u Tuzli. Dobro je da predstavimo Tuzlu u jednom velikom gradu kao što je Istanbul i dobro je da naša djeca posjete i upoznaju Istanbul. Mi ovakve projekte podržavamo, pogotovo kada se radi o prijateljskim državama i gradovima. Imali smo saradnju i sa gradovima u Italiji, kao što su Bolonja ili Ravena, a sada i sa gradovima u Turskoj. Jako je lijepo i značajno da djeca upoznaju različite kulture kao osnovci. Nastaviti ćemo sa ovakvom praksom i u budućnosti, sada su u posjeti bila djeca, nakon toga treba da idu poduzetnici, sportisti, ljudi iz oblasti kulture kako bi se vezale države i gradovi” izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Delegacije su tokom proteklih dana posjetile brojne kulturne i istorijske znamenitosti u Tuzli, kako bi se upoznali sa bosansko-hercegovačkom kulturom u našem gradu. Riječ je o projektu koji se realizuje u okviru potpisanog protokola o saradnji dviju škola.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!