Grad Tuzla objavio treći javni poziv za dodjelu finansijske pomoći samostalnim djelatnostima u cilju ublažavanja posljedica pandemije

15.09.2020. 


Obavještavamo sve zainteresovane vlasnike registrovanih samostalnih djelatnosti da je Grad Tuzla, dana 15.9.2020. godine, objavio Javni poziv za dodjelu sredstava na ime finansijske pomoći samostalnim djelatnostima u vlasništvu fizičkih lica registrovanih na području grada Tuzle, u cilju ublažavanja negativnih posljedica epidemije koronavirusa.

Pravo podnošenja prijave na Javni poziv imaju subjekti koji su Pravilnikom o načinu dodjele bespovratnih finansijskih sredstava na ime finansijske pomoći samostalnim djelatnostima u vlasništvu fizičkih lica sa područja grada Tuzle u cilju ublažavanja negativnih posljedica epidemije koronavirusa, utvrđeni kao korisnici sredstava, pod kojim se smatraju: fizička lica koja obavljaju samostalne djelatnosti (trgovinske, obrtničke, uslužne, ugostiteljske djelatnosti), registrovane na području grada Tuzle, kod nadležnog organa za registraciju djelatnosti u Gradskoj upravi Tuzla i koji registrovanu djelatnost obavljaju kao osnovno zanimanje.

Za dodjelu sredstava putem ovog Javnog poziva raspoloživa su sredstava u iznosu od 100.000,00 KM, koja su planirana u Budžetu Grada Tuzla za 2020. godinu, na poziciji Grant samostalnim poduzetnicima i obrtnicima za ublažavanje socio-ekonomskih posljedica izazvanih koronavirusom.  Finansijska pomoć koja se dodjeljuje putem ovog javnog poziva iznosi 500,00 KM po jednom korisniku sredstava.

Javni poziv ostaje otvoren 15 dana od dana objave, a zaključno sa 30.9.2020. godine.

Detaljnije informacije o predmetu Javnog poziva, iznosu finansijske pomoći, uslovima za ostvarivanje prava na pomoć, načinu prijave i dokumentaciji koja se predaje, nalaze se u tekstu Javnog poziva, koji se zajedno sa prijavnim obrascem i obrascem izjave može preuzeti na web stranici Grada Tuzle, na linku http://grad.tuzla.ba/javni-pozivi-i-konkursi/

Grad Tuzla                                                                                      

Služba za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu
Tuzla, 15.9.2020.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!