GO HDZ BiH Tuzla: Priopćenje povodom razbojništava u Bukinju

18.06.2020. 


Gradski odbor HDZ BiH Tuzla oštro osuđuje sve učestalije napade i razbojništva na obiteljske i javne imovine u tuzlanskom naselju Bukinje.

Novi napadi i uništavanje novoizgrađenog dječjeg igrališta unijelo je dodatnu dozu straha među mještane.

„Nama je jako žao što se ovo događa ljudima i što je mnogima od njih ovo sada dodatni strah u ionako nimalo jednostavnim trenutcima. Nažalost za neke će možda biti i motiv da napuštaju svoje domove i zemlju u kojoj žive. Ovdje je ugroženo posebno starije stanovništvo koje je na meti pljačkaša  unoseći nesigurnost kod ljudi. Svako malo se u nekom naselju dogodi niz razbojništava i zbog toga apeliramo na odgovoran pristup policijskih i pravosudnih organa. Na žalost dosta ovakvih i sličnih slučajeva prođe bez pronalaska počinitelja i adekvatne kazne i to je ohrabrenje i za napadače da nastave s pljačkama“, rekao je Nikica Vidović, predsjednik GO HDZ BiH Tuzla.

Stoga, tražimo od nadležnih da hitno reagiraju te pronađu počinitelje, te ih adekvatno sankcioniraju.Podsjećanja radi,prilikom fizičkog napada na Ljubicu Šimić žiteljku ovog naselja umalo je izbjegnuta tragedija sa smrtnim posljedicama.Zbog svega navedenog, tražimo od MUP-a Tuzlanskog kantona da pojača fizičko prisustvo u naseljenim mjestima,  a naročito u nešto udaljenijim mjestima te time poveća sigurnost u lokalnoj zajednici. Neophodno je poduzeti sve mjere u zaštiti stanovnika. Podsjećamo da se u više navrata iznosio i problem krađe šuma koje su u privatnom vlasništvu. Mnoge od tih krađa ostale su nerazriješene, a vlasnici i oštećeni s velikim nepovjerenjem u sustavnu zaštitu.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!