Esad Merulić ispunio obećanje publici i objavio novu pjesmu „Srce kameno“ (VIDEO)

28.12.2020. 


Crnogorski pjevač narodne muzike Esad Merulić, koji je cijeli region pokorio hitom “Žale godine”, ispunio je obećanje publici i objavio još jednu novu kompoziciju.

Nakon singla “Rođen sam” koji je objavio 12. novembra, Merulić je predstavio i spot za pjesmu „Srce kameno“. I na ovoj kompoziciji on je nastavio saradnju sa Tijanom Vinčić koja potpisuje tekst, dok je djelo aranžman Senada Dreševića. Muziku je radio ovaj odlični crnogorski pjevač.

– „Srce kameno“ je jedan dobar narodnjak po čemu sam cijeli život gradio karijeru. Hvala puno Tijani i Senadu na još jednoj odličnoj pjesmi koja će sigurno naći put do publike širom regiona. U realizaciji pjesme su učestvovali Dragan Todorović Buca, Aleksandar Kovačević… Za spot je bio zadužen Adnan Seferović, a sve je snimljeno u restoranu „Porto“ u Podgorici – kaže Merulić koji je zahvalan vinariji „Kutjevo“ koja je pomogla realizaciju projekta.

 

Kao i većina muzičara i pjevača Merulić će novogodišnje praznike provesti u krugu porodice.

– Tako je svima i moramo se pridržavati naredbi. Kada su u pitanju nastupi i koncerti, sve je neizvjesno. Svima nama je isto. Ova pauza je jedan veliki udarac za muziku u cijelom svijetu. Kod nas na Balkanu to je posebno izraženo. Ipak, ništa nemamo od kukanja i moramo i dalje nastaviti pisati i snimati. To publika od nas očekuje. Doći će ponovo vrijeme za nastupe i koncerte – govori Merulić.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!