Ekipa “ Veren stan “ ponovo osvojila Par Selo CUP

13.08.2019. 


Na igralištu Osnovne škole “ Pasci”  u Par Selu proteklog vikenda odigrane su finalne utakmice noćnog VIII. Malonogometnog turnira “ Par Selo CUP 2019”  kojeg organizuje Udruga mladih Par Selo- Dubrave. Ekipa “ Veren stan” Živinice odbranila je titulu najboljeg tima na ovom turniru u kategoriji seniora i  osvojila vrijednu nagradu od 5 000 KM, pehar i diplomu.

Drugoplasirani  u istoj kategoriji je  “ Armensa Team” Tuzla, treće mjesto je zauzeo FT “ Doborovci” iz Gračanice, a četvrto “ Ječmište” Tuzla.

Najboljim igračem turnira proglašen je Maid Ramić iz “ Veren stana” , a najbolji strijelac turnira je bio Senahid Mujić iz iste ekipe. Za najboljeg golmana turnira proglašen je Boris Radovanović iz ekipe “ Ječmište” dok je ekipa TRB “ Tuzla” osvojila laskavu nagradu “ Marko Andrić Tarzo” za fair play ekipu.

 

Senahid Mujić Najbolji strijelac

U kategoriji veterana najboljim se pokazala ekipa “ Crvene Njive” Tuzla, a drugo mjesto u ovoj kategoriji su zauzeli igrači tima “ Restoran Zlatnik” Tuzla.

Na ovogodišnjem turniru učestvovale su 24 ekipe iz Federacije Bosne i Hercegovine, Republike Srpske te Brčko Distrikta.  Utakmice su sudile licencirane sudije iz Premijer futsal lige BiH kao i sudija sa licencom FIFE.

Za 16 dana turnira brojni posjetitelji su mogli uživati u spektakularnim utakmicama , svim čarima malog nogometa i sportskim umijećima brojnih igrača iz cijele BiH.

 

Turnir 3

“ Turnir je bio fantastičan ove godine. Utakmice su bile jako posjećene, posebno finalne gdje su igrali gotovo svi nogometaši iz futsal reprezentacije BiH. Ovo je jedan od najboljih sportskih događaja u državi i nastojimo da ga svake godine dižemo na viši nivo, što nam je tendecija i za narednu godinu. Imali smo veliku podršku Grada Tuzle, brojnih donatora ali i volontera. Naredne godine bit ćemo još bolji i jači.”- poručio je Boris Filipović, predsjednik Udruge mladih Par Selo- Dubrave i zahvalio svojim sugrađanima na velikoj podršci.

Odlične utakmice, zabavno muzički program, raznovrsna ugostiteljska ponuda te niz drugih sadržaja bili su na raspolaganju brojnim posjetiteljima svih nacija i generacija koji su ovo ljeto postali bogatiji za neka nova poznanstva i prijateljstva što i jest primarni cilj ovog turnira.

 BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!