Dogovor o načinu podrške sportu TK

22.05.2020. 


S ciljem pružanja podrške sportskim organizacijama sa područja Tuzlanskog kantona uposebnim okolnostima izazvanim pandemijom korona virusa Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona danas je  organizovalo sastanak sa predstavnicima sportskih saveza gradova i općina Tuzlanskog kantona, Sportskog saveza Tuzlanskog kantona i Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Tuzlanskog kantona.

Održan uz poštivanje preporuka Kantonalne uprave civilne zaštite o pridržavanju propisanih higijensko-epidemioloških mjera, sastanak je bio prilika za sagledavanje trenutnog stanja u oblasti sporta na području Tuzlanskog kantona teiznalaženja najboljeg rješenja za pomoć sportskim organizacijama.

„Preložićemo određene mjere tako da ovogodišnji poziv za dodjelu i subvencioniranje finansijskih sredstava klubovima izmijenimo na takav način da odgovori ovoj trenutnoj situaciji“, kazao je ministar Srđan Mićanović, te dodao da su na današnji sastanak pozvani sportski savezi, jer oni predstavljaju klubove iz svih lokalnih zajednica i namjerodavniji su da kažu šta je to što u ovoj situaciji sportu treba.

„Sport je i prije bio u teškoj situaciji ali zaleđivanjem aktivnosti, neodržavanjem lige, padom privrednih aktivnosti i padom finansijskih sredstava koje su dobijali od sponzora, sport se našao u još težoj situaciji. Vlada TK svjesna je važnosti sporta te je nakon rebalansa budžeta, kazao je ministar Mićanović, jedna od vlada koja je najmanje smanjilapozicije za sport. Ove je godine za subvencioniranje sportskih aktivnosti predviđeno 705 000 KM.“ To su, prema riječima ministra Mićanovića, nedostatna sredstva ali ipak veća nego prethodne godine.

Nakon što sportski savezi kao stručna tijela predoče probleme sa kojima se susreću u Ministarstvu naglašavaju da će probati ovogodišnja sredstva drugačije rasporediti kako bi ojačali sport u skladu sa njegovom važnošću u društvu.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!