DENIS BARTA novi je ambasador Specijalne olimpijade u Tuzli!

06.01.2019. 


Pobjednik hrvatskog Supertalenta, Denis Barta, nakon prof. Edhema Čustovića, postao je novi ambasador Prijateljskog takmičenja Specijalne olimpijade “PARALLEL” koje će se održati od 23. do 26. aprila ove godine u Tuzli, a kojeg organizuju SV “MEDICUS” i Udruženje “PARALLEL” koje djeluje kao podorganizacija Bošnjačke zajednice kulture “PREPOROD”.

Cilj projekta jeste smanjiti nivo neznanja, predrasuda i straha koji prevladava u društvu kada su u pitanju ove marginalizirane grupe, kao i zagovaranje učešća navedenih grupa u svim društvenim aktivnostima.

“Denis je supertalenta i super čovjek. Tu su rečenicu ponavljali članovi žirija hrvatskog Supertalenta i to je zaista tako. Mi smo sretni i ponosni što će on biti dio ove naše priče i što ćemo ga moći ugostiti u aprilu u Tuzli”, kazala je koordinatorica projekta, Saima Zahirović.

Denis Barta rođen je 1998. godine. Sa samo osam dana morao je operisati srce, a kada je imao 40 dana bio je potpuno slijep. Od druge godine bori se s epilepsijom, a u četvrtoj mu je dijagnosticiran autizam. Iako se ne može služiti rukama u svakodnevnim aktivnostima, Denis svira klavijature. Često svira u sarajevskoj ulici Ferhadija.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2273449212700076&substory_index=0&id=116040535107632BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!