Cipurković: Dubica je ozbiljan protivnik, ali se nadam pobjedi

28.10.2017.
Derbi 6. kola Premijer lige za rukometašice igra se večeras u tuzlanskom Mejdanu. Drugoplasirana ekipa Jedinstva AtlasRelaxa dočekuje trećeplasiranu Dubicu koja, iako je nova u ligi, predstavlja najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka šampionata.

Tuzlanke su do sada bez poraza, uz četiri pobjede i jedan remi, dok gošće imaju četiri pobjede i jedan poraz.

– Dubica je dobra ekipa iako su najmlađi u ligi. Ozbiljan su protivnik. Veoma su dobre na bokovima. Pogotovo na lijevom gdje igra Jovana Ilić koja je sa 16 godina  i prvi  strijelac lige – kaže za Fenu trener tuzlanskih „labudica“ Damir Cipurković.

Ilić je u dosadašnjih pet utakmica postigla 54 gola ili gotovo 11 po utakmici. Za njom, otporilike za dva gola, zaostaje Admira Zvekić iz Jedinstva AtlasRelaxa, pa bi večerašnja utakmica mogla donijeti duel dvije kandidatkinje za prvog strijelca lige.

– Problem je što se Zvekić povrijedila i upitno je da li će uopće moći igrati. Mi ćemo dati sve od sebe da odigramo dobru utakmicu i pobijedimo – poručio je trener Tuzlanki.

Utakmica Jedinstvo AtlasRelax – Dubica igra se večeras od 18.00 sati.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!