Centar za sport Tuzla: Završen prvi dio sezone malonogometne lige za zaposlenike UNTZ

08.01.2020. 


Odigrano je 7. kolo malonogometne lige zaposlenika Univerziteta u Tuzli čime se završio prvi dio sezone.

Ovo je šesta sezona koja okuplja veliki broj nastavnog i nenastavnog osoblja koji zadovoljavaju svoje potrebe za sportskom rekreacijom. U ligi učestvuje 8 ekipa i to:

-ekipa Edukacijsko – rehabilitacijskog fakulteta
-ekipa Medicinskog fakulteta,
-ekipa Ekonomskog fakulteta
-ekipa Tehnološkog fakulteta,
-ekipa Mašinskog fakulteta,
-ekipa Prirodno – matematičkog fakulteta,
-ekipa Filozofskog fakulteta i
-ekipa Rudarsko geološko – građevinskog fakulteta.

Najbolji strijelci u dosadašnjem dijelu takmičenja su Samir Kahvedžić koji je postigao 22 i Ervin Karić sa 21 zgoditkom, obojica iz ekipe Tehnološkog fakulteta.

Drugi dio sezone startat će u februaru mjesecu 2020. godine, a u međuvremenu će se u znak sjećanja na Nermina Akeljića, kolegu, igrača malonogometne lige, održati Memorijalni malonogometni turnir „Nermin Akeljić“ koji će biti humanitarnog karaktera.

Neki od ciljeva malonogometne lihe za zaposlenike koje organizira Centar za sport je kontinuirano bavljenje sportskim aktivnostima, održavanje dobre fizičke kondicije, psihofizičkog zdravlja, upoznavanje i druženje sa kolegama sa drugih fakulteta.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!