Čarolija Adventa i ove godine u Tuzli

26.10.2018. 


Sa više od 30.000 posjetilaca, manifestacija “Advent u Tuzli”, bila je apsolutni hit prošle godine u Tuzli i regionu, kada su manifestacije ovog tipa u pitanju. Ove godine “Advent u Tuzli” ima svoje drugo izdanje, najavili su organizatori ove manifestacije iz udruženja Venus Amica na danas održanoj press konferenciji.

Na platou ispred Hotela Tuzla će biti postavljene ukrašene kućice, a bit će priređeni i brojni sadržaji koji priliče adventskom periodu, koji predstavlja najavu velikog katoličkog blagdana Božića.

Posebno zanimljivo biće paljenje Adventskih svijeća, koje će biti postavljene u Gradskoj Kafani koja je u okviru hotela, a kojima se najavljuje približavanje Božića.

advent u tz 3

“Advent u Tuzli” počinje 7. 12. i trajat će do početka Božića, dakle do 25.12., s tim da su ove godine unijete i neke novine.

– Posjetioce očekuje bogat kulturno-zabavni program uz učešće muzičkih zvijezda iz naše zemlje i regije, a pripremljeni su i sadržaji za najmlađe, istakao je Oliver Jurišić, predsjednik Udruženja “Venus Amica”.

Svoje proizvode u kućicama će izlagati poznate vinarije iz BiH, te vrhunske destilerije žestokih alkoholnih pića. Također, tu će biti i izlagači slatkog i slanog programa. Organizatori su posebno istaknuli da će ove godine biti iznimno bogat i raznovrstan gastronomski program ove manifestacije.

– Ove godine će prvi put biti formirana Slavonska kuća, sa slavonskim specijalitetima, a imat ćemo i Hercegovačku kuću. U pregovorima smo da imamo i Švicarsku kuću, kao i Italijansku kuću, kazao je Fikret Nadarević, član ovog Udruženja.

advent u tz 2
Kao i prošle godine u centranom dijelu platoa Hotela Tuzla biće postavljen velikog stage-a na kome će se svaku noć održati koncerti.

Takođe je novina i to, da će samo vrijeme trajanja manifestacije biti produženo, pa će za razliku od prošle godine, dešavanja na platoou Hotela Tuzla počinjati u dnevnom terminu sa sadržajima koji su prilagođeni najmlađima.

– Želimo napraviti dobar događaj u kojem će svi uživati, dodali su iz ovog Udruženja.

Kažimo i to da su organizatori pozvali i zainteresovane privredne subjekte da im daju potporu u ukrašavanju kompletnog prostora oko Hotela Tuzla, kako bi građanima Tuzle stvorili što bolji praznični ugođaj.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

 

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!