Bura u GV Tuzla: Mirnes Ajanović javno poziva gradonačelnika Jasmina Imamovića i predsjedavajućeg Gradskog vijeća Tuzla Aleksandra Vujadinovića da ispune obaveze prema građanima Tuzle

12.10.2017.
Predsjednik Kluba vijećnika BOSS-a u Gradskom vijeću Tuzla Mirnes  Ajanović poziva gradonačelnika Jasmina Imamovića i predsjedavajućeg  Gradskog vijeće Tuzla Aleksandra Vujadinovića da shodno svojim  nadležnostima i obavezama obezbijede pripremu i održavanje tematske  sjednice Vijeća o priključenju individualnih objekata na sistem  centralnog grijanja.

 

Na jedanaestoj sjednici Gradskog vijeća Grada  Tuzla, održanoj dana 28.09.2017. godine, na kojoj su prisustvovali  ogorčeni građani, a na zahtjev vijećnika BOSS-a kao tačka  1. uvrštena je: Informacija oko priključenja na sistem daljinskog  zagrijavanja individualnih stambenih objekata u Mjesnoj zajednici  Šićki Brod i razlozi za prolongiranje tematske sjednice. Gradsko  vijeće Tuzla je usvojilo sljedeći zaključak, citiramo: “Tematska  sjednica Gradskog vijeća Tuzla, na kojoj će se razmatrati informacija,  koju će pripremiti Služba za komunalne poslove, izgradnju i poslove  mjesnih zajednica i JKP Centralno grijanje Tuzla, a u čiju će se  izradu, po potrebi, uključiti i druge službe, o toplifikaciji sa  posebnim akcentom na mjesne zajednice u kojima postoje uslovi za  priključenje na sistem daljinskog zagrijavanja, će se održati 19.  oktobra 2017. godine, a ako bude moguće, i ranije.”, završen citat.

 
S obzirom da je protekao poslovnički rok za održavanje sjednice  Kolegija i dostavljanja materijala vijećnicima u svrhe pripreme  tematske sjednice Gradskog vijeća, kako se ne bi dogodilo da građani  ponovo budu prevareni, upućen je javni poziv gradonačelniku i  predsjedavajućem Gradskog vijeća da ispune obaveze prema građanima  Tuzle, istakao je Mirnes Ajanović.

 
12.10.2017.                                                                                   Muamer Dedić, Press BOSS-aBoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!