BOSS u povodu zahtjeva za održavanje tematske sjednice Gradskog vijeća Tuzla radi razmatranja izvještaja o realizaciji zaključaka Vijeća u vezi aerozagađenja i drugim poduzetim mjerama u cilju smanjenja aerozagađenja u Tuzli

13.01.2020. 


Vijećnik Gradskog vijeća Tuzla Mirnes Ajanović dostavio je zahtjev za održavanje tematske sjednice Vijeća radi razmatranja izvještaja o realizaciji zaključaka Vijeća u vezi aerozagađenja i drugim poduzetim mjerama u cilju smanjenja aerozagađenja u Tuzli.

U zahtjevu je navedeno da je u aktuelnom mandatu Vijeće donijelo brojne zaključke u cilju smanjenja aerozagađenja u Tuzli, o čemu se raspravljalo i van sezonskog kritičnog stanja aerozagađenja, a posebno uz stalni pritisak BOSS-a i opozicije. S obzirom na aktuelno stanje kada je zbog zimskih uslova i individualnih ložišta aerozagađenje u kritičnoj fazi, neophodno je da se Gradskom vijeću dostavi izvještaj  o realizaciji zaključaka Gradskog vijeća Tuzla u vezi aerozagađenja i o drugim poduzetim mjerama u cilju smanjenja aerozagađenja u Tuzli. Zatraženo je da se sjednicu Vijeća u izvještaj uvrste posebno i informacija Elektroprivrede BiH/Termoelektrane Tuzla o stanju postrojenja za prečišćavanje ispušnih dimnih plinova, informacija o emitovanju štetnih materija od strane poslovnih subjekata na području Grada Tuzla, informacija o mogućnosti podizanja kreditnih sredstva za što hitnju toplifikaciju individualnih stambenih objekata, informacija o mogućnostima dodatnog smanjenja cijene i subvencioniranja, kao i besplatnog priključenja na daljinski sistem zagrijavanja i informacija o utrošku novčanih sredstava dobijenih od Termoelektrane Tuzla.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!