BOSS u povodu zahtjeva za održavanje hitne vanredne tematske sjednice Gradskog vijeća Tuzla pod nazivom: Urgentno rješavanje problema aerozagađenja u Tuzli

04.01.2018. 


Klubovi vijećnika BOSS, SDA, SBB i HDZ u Gradskom vijeću Tuzla,  zatražili su od predsjedavajućeg Vijeća da na osnovu člana 59.  Poslovnika zakaže hitno održavanje vanredne tematske sjednice pod  nazivom: Urgentno rješavanje problema aerozagađenja u Tuzli.  Posljednja informacija objavljena i u medijima da je Tuzla  najzagađeniji grad u Evropi, obavezuje na urgentno djelovanje u cilju  zaštite zdravlja građana, koje je izrazito ugroženo otrovnom, ali i  smrtonosnom koncentracijom otrovnih čestica.
Neophodno je da se sve ustanove i preduzeća u Tuzli i okolini obavežu  na poštivanje zakonskih propisa iz oblasti zaštite zdravlja građana,  da se naloži kantonalnim i federalnim inspekcijskim organima adekvatna  kontrola aerozagađenja, te da se kroz rebalans budžeta obezbijedi da  se najveći dio sredstava dobijenih iz naknade rada termoelektrana  uloži u hitno širenje mreže toplifikacije, navedeno je u saopštenju za  javnost klubova vijećnika BOSS, SDA, SBB i HDZ.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!