BOSS u povodu zahtjeva Kolegija Gradskog vijeća Tuzla Tužilaštvu TK i SIPA-i da se dostavi informacija da li se vodi istraga protiv direktorice JZU Gradske apoteke Tuzla Aide Nišić, njenog pomoćnika Edima Kadića i drugih lica

27.11.2017. 


Kolegij Gradskog vijeća Tuzla zatražio je (aktom broj:  01-05-2017/KV-19/1)  od Kantonalnog  tužilaštva TK i Državne agencija za istrage i zaštitu (SIPA-e) da se  Gradskom vijeću dostavi informacija da li se vodi istraga u vezi sa  poslovanjem i primjenom Zakona o javnim nabavkama od strane Javne  zdravstvene ustanove Gradske apoteke Tuzla.

Kolegij Gradskog vijeća Tuzla uputio je zahtjev nadležnim istražnim  organima na osnovu prijave vijećnika Mirnesa Ajanovića od 30.10. 2017.  godine, protiv direktorice JZU Gradske apoteke Tuzla Aide Nišić i  njenog pomoćnika Edima Kadića, koji je ujedno i vijećnik u Gradskom  vijeću Tuzla. U izvještaju o sumnji u izvršenje krivičnih djela protiv  prijavljenih Aide Nišić i Edima Kadića navedeno je da su u  saučesništvu sa drugim licima izvršili,            između ostalih,  krivična djela Povreda ravnopravnosti u vršenju privredne djelatnosti,  Ucjena, Dogovor za učinjenje krivičnih djela, Udruživanje radi  činjenja krivičnih djela,  Neprijavljivanje pripremanja krivičnog  djela, Pomoć učinitelju nakon izvršenja krivičnog djela i Zločinačka  organizacija, a shodno krivičnim normama Krivičnog zakona Federacije  BiH.

 
27.11.2017.                                                                                   Muamer Dedić, Press BOSS-aBoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!