BOSS u povodu rasprave o Prijedlogu Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, u okviru vanredne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, zakazane za srijedu 24. januara 2018. godine

22.01.2018. 


Amandmani koje je predsjednicima političkih stranaka uputio Savez  samostalnih sindikata BiH u povodu rasprave o Prijedlogu Zakona o  penzijskom i invalidskom osiguranju, u okviru vanredne sjednice  Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, zakazane za srijedu 24.  januara 2018. godine, obavezuju sve parlamentarne političke stranke da  djeluju u cilju zaštite interesa penzionera i radnika, istakao je  predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.
Glavni odbor Sindikat je javno upozorio da je Prijedlog Zakona o  penzijskom i invalidskom  osiguranju, u formi dostavljenoj od strane  Vlade Federacije – neprihvatljiv, te da radnici neće imati bolje  uslove penzinisanja, uz najavu protesta u slučaju usvajanja zakona.
Osnovana su upozorenja Sindikata da Prijedlog Zakona neće povećati  minimalnu penziju, da će doći do velike razlike u stažu osiguranja i penzijskom stažu, što će posebno diskriminirati  boračku populaciju, a ukidanje prijevremene penzije će onemogućiti  zbrinjavanje radnika koji rade pod otežanim uslovima. Okolnost da je  izmjena Zakona stavljena u proceduru bez konsultacija sa Sindikatom  dokazuje bezobzirnu namjeru Vlade Federacije da na štetu građana i  penzionera koji žive na ivici egzistencije – favorizuje građane koji  već imaju povlašteni status, upozorio je predsjednik BOSS-a Mirnes  Ajanović.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!