BOSS u povodu primjene novog diskriminatorskog Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju Federacije BiH i nove prevare penzionera

09.04.2018. 


Primjena novog Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju Federacije BiH, isplatom penzija za mart, dokazala je potpunu diskriminaciju oko 300.000 penzionera, kao i da su penzioneri ponovo prevareni, upozorio je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.
Izjave Novalićeve Vlade da je oko 106 hiljada penzionera dobilo povećanje penzija, koje je iznosilo i po 80 feninga, dokazuje da je preostalih 303.000 penzionera ponovo prevareno od strane nemoralne vlasti. Pokazala su se osnovanim upozorenja da Prijedlog Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju neće povećati minimalnu penziju, da će doći do velike razlike u stažu osiguranja i penzijskom stažu, što će posebno diskriminirati boračku populaciju, a ubrzo će se pokazati osnovanim i upozorenja da radnici neće imati bolje uslove penzionisanja, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

9. 4. 2018.                                                                                     Muamer Dedić, Press BOSS-aBoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!