BOSS u povodu prijave protiv direktora Anera Čanovića i drugih lica iz Upravne organizacije Zavod za urbanizam, podnesene Tužilaštvu TK i SIPA-i zbog sumnje u oštećenje budžeta Grada Tuzla u iznosu većem od milion maraka

28.11.2017. 


Protiv direktora Anera Čanovića i drugih lica iz Upravne organizacije  Zavod za urbanizam Grada Tuzla, podnesena je prijava Kantonalnom  tužilaštvu TK i Državnoj agenciji za istrage i  zaštitu (SIPA-e) zbog  sumnje u namjeru izvršenja krivičnog djela oštećenje budžeta Grada Tuzla u iznosu većem od milion KM.

U prijavi koju je istražnim  organima podnio predsjednik BOSS-a i vijećnik u Gradskom vijeću Tuzla  Mirnes Ajanović, navedeno je, između ostalog, da je Aner Čanović sa  drugim odgovornim licima Upravne organizacije Zavod za urbanizam Tuzla prilikom izrade Izmjene Regulacionog plana prostorne cjeline Stupine u  Tuzli – izmjestio planirani stambeno-poslovni objekat “E” od 22 sprata sa državnog zemljišta na privatno posjedovno stanje fizičkih lica, a prema informaciji Službe za prostorno uređenje Grada Tuzla (akt broj:  06/2-23-Sl-455/2017).

S obzirom da se radi o elitnom naselju i da je planirani neboder umjesto na državnom-gradskom zemljištu izmješten na  1170 kvadratnih metara privatnog posjeda, budžet Grada Tuzla će biti  oštećen za preko milion maraka, te je zatraženo što hitnije provođenje  istrage i krivično procesuiranje prijavljenog Anera Čanovića i drugih  lica, kako bi se stavili van snage sporni dokumenti i spriječilo  nezakonito bogaćenje privatnih lica na štetu državne imovine, istakao  je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

28.11.2017.                                                                                   Muamer Dedić, Press BOSS-aBoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!