BOSS u povodu ponovne namjere vladajuće koalicije da se povećaju akcize na gorivo

06.10.2017.
Ponovna namjera da se povećaju akcize na naftu i naftne derivate u  visini od 15 feninga po litru, dokazuje da aktuelna vladajuća  koalicija u potpunosti ignoriše teško stanje u kojem se nalaze  građani, jer će povećanje cijene goriva rezultirati opštim  poskupljenjem svih proizvoda i usluga, upozorio je predsjednik BOSS-a  Mirnes Ajanović.
Ne postoji ekonomska opravdanost za povećanje akciza na gorivo i time  poskupljenja osnovnog energenta koji utiče ne sve ostale cijene, jer  su u cijenu goriva već uvrštene dvije akcize za održavanje i izgradnju  puteva i autoputeva, te su izabrani zvaničnici Predstavničkog doma  Parlamentarne skupštine BiH dužni zastupati interese građana i odbiti  bezobzirnu odluku nemoralne vladajuće koalicije. Najava novog  finansijskog opterećenja građana i poslovno-privrednih subjekata u  situaciji kada se građani zbog nesposobne vlasti svakodnevno bore za  egzistenciju svojih porodica i kada masovno odlaze iz BiH, pokazuje da  je vladajuća interesna koalicija SDA, HDZ, SDS i SBB spremna na sve  kako bi obezbijedili dodatno punjenje budžeta za zadovoljenje  lično-stranačkih interesa, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes  Ajanović.

6.10.2017.                                                                Muamer Dedić, Press BOSS-aBoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!