BOSS u povodu početka školske godine i potrebe obezbjeđenja sigurnosnih uslova za učenike

03.09.2020. 


Svim roditeljima, učenicima i prosvjetnim radnicima – predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović želi uspješan početak nove školske godine, uz javni poziv načelnicima policijskih uprava da pojačaju prisustvo policijskih službenika u blizini škola, kao i na frekventnim saobraćajnicama i raskrsnicama, kako bi se osigurao bezbjedan dolazak djece u školu i povratak kućama, uz poseban apel roditeljima i nastavnom osoblju na poštivanje sigurnosnih mjera i preporuka kriznih štabova u cilju sprječavanja širenja koronavirusa.

Kandidat BOSS-a za Gradsko vijeće Tuzla, profesor doktor Izudin Šarić, ističe da su na većem broju raskrsnica u Tuzli u kvaru semafori za pješake, što izrazito utiče na sigurnost djece koja će u ponedjeljak krenuti u školu, a obzirom da se radi o najmlađem uzrastu, tj. učenicima od I do IV razreda, to zahtijeva još veći stepen odgovornosti i brzu reakciju u rješavanju problema neispravnih semafora.

Mirnes Ajanovića i kao vijećnik u Gradskom vijeću Tuzla upućuje javni poziv nadležnim institucijama Grada Tuzla da odmah pristupe otklanjanju kvarova na semaforskoj signalizaciji u Tuzli, kako bi se omogućio siguran put školarcima na putu od kuće do škole i obratno.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!