BOSS u povodu otvorenog poziva Mirnesa Ajanovića Jasminu Imamoviću da javnosti prezentira sa koliko zaštinih sredstva raspolaže Grad Tuzla i koliko je izdvojeno budžetskih sredstava za borbu protiv koronavirusa

23.03.2020. 


Mirnes Ajanović, vijećnik u Gradskom vijeću Tuzla, upućuje otvoreni poziv gradonačelniku Tuzle i komandantu Štaba civilne zaštite Grada Tuzla Jasminu Imamoviću – da obavijesti javnost sa koliko zaštitnih sredstva za sprječavanje širenja i borbu protiv pandemije uzrokovane koronavirusom raspolaže Grada Tuzla. Javnost mora znati koliko Grada Tuzla ima na raspolaganju zaštitnih maski, zaštitnih rukavica, sredstva za dezinfekciju i drugih roba i sredstava za sprječavanje i borbu protiv koronavirusa, uključujući i namirnice i sredstva za higijenu u slučaju dužeg trajanja vanrednog stanja, te da li je bilo šta od zaštitnih sredstava podijeljeno građanima i uposlenicima u javnim ustanovama i preduzećima, i svima ostalima koji su u kontaktu sa građanima, uključujući i trgovce, policiju i ostala službena lica.

Mirnes Ajanović poziva Jasmina Imamovića da javnosti prezentira informaciju koliko sredstva je izdvojeno iz Budžeta Grada Tuzla, a koji za 2020. godinu iznosi 75 miliona maraka – za prevenciju, sprječavanje širenja i borbu protiv koronavirusa, a u cilju zaštite života i zdravlja građana Tuzle, od formiranja Kriznog štaba Grada Tuzla i zaključaka Gradskog vijeća Tuzla sa sjednice održane 28. 02. 2020. godine u vezi rasprave o koronavirusu.

 

Tuzla, 23. 03. 2020.

Mirnes Ajanović, vijećnikBoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!