BOSS u povodu opšteg uznemirenja javnosti zbog eskalacije migrantske krize

04.01.2021. 


Nakon ubistva mladića u Sarajevu, okolnost da je izboden mladić u Bihaću i medijsko izvještavanje o sumnji da je počinilac pokušaja ubistva migrant – rezultirala je eskalacijom opšteg uznemirenja javnosti, što obavezuje policijske organe na hitno djelovanje u cilju saopštavanja javnosti zvaničnih informacija, upozorava predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Svi nivoi vlasti i izabrani zvaničnici u BiH moraju prioritetno i adekvatno djelovati u cilju rješavanja aktuelne migranske i humanitarne krize, kako bi se izbjegle posljedice koje mogu rezultirati ne samo pogoršanjem teškog uznemirenja javnosti, nego i izazivanjem opasnog sukoba građana BiH i migranata.

Pored hitnog obezbjeđenja smještaja za migrante koji se nalaze u BiH do odluke o deportaciji ili prolasku kroz državu, neophodno je da Predsjedništvo BiH kao vrhovni komandant Oružanih snaga BiH odmah donese odluku o angažovanju vojske na državnoj granici na mjestima ilegalnog prelaska migranata, kako bi se do obezbjeđenja dovoljnog broja graničnih policajaca spriječio nezakonit ulazak migranata u BiH, ističe Mirnes Ajanović.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!