BOSS u povodu odluke o besplatnom priključenju stambenih objekata u mjesnim zajednicama Šički Brod, Bukinje i Husino na sistem daljinskog grijanja

30.11.2017. 


Bosanska stranka pozdravlja odluku Gradskog vijeća Tuzla kojom je  određeno, na inicijativu vijećnika Mirnesa Ajanovića da se uvrsti kao  vanredna tačka u (jučerašnji) Dnevni red Vijeća, da se svim stambenim  objektima u mjesnim zajednicama Šički Brod, Bukinje i Husino,  obezbijedi besplatan priključak na sistem daljinskog grijanja. U  Odluci o dopuni Odluke o snabdijevanju grada toplotnom energijom, kao  osnov za besplatno priključenje, između ostalog, navedeno je – zbog  činjenice da su mjesne zajednice Šički Brod, Bukinje i Husino izuzetno  ekološki ugrožene zbog blizine Termoelektrane “Tuzla”, drugih aktivnih  i napuštenih fabrika i njihovog otpada, te postojanja šljačišta, zbog  čega su u te tri mjesne zajednice ugroženi i zrak i voda i zemljište –  čime je otklonjena dugogodišnja nepravda prema tim građanima.

Posebno  je bitno naznačiti da je odluka rezultat aktivnog angažmana građana  mjesnih zajednica Šički Brod i Bukinje, koji su se koristeći građansku  inicijativu i istrajnost u svojim opravdanim zahtjevima – izborili za  svoja prava koja im pripadaju shodno članovima 1., 2. i 3. Zakona o  izdvajanju i usmjeravanju dijela prihoda preduzeća ostvarenih radom  termoelektrana.

30.11.2017.                                                                Muamer Dedić, Press BOSS-aBoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!