BOSS u povodu obaveze da se odmah obezbijedi pomoć građanima i medijima

08.05.2020. 


Svi nivoi vlasti dužni su hitno poduzeti konkretne rehabilitacijske mjere kako bi se velika ekonomska šteta ublažila ne čekajući na proceduralno zaživljavanje usvojenog apsurdnog korona zakona, upozorio je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Do realne funkcionalnosti korona zakona ekonomsko stanje najpogođenijih kategorija doći će do kritične tačke, tako da je potrebno odmah izdvojiti sredstva za pomoć tim kategorijama na lokalnom nivou, od strane opština i gradova, uz pomoć viših nivoa vlasti. Hitnim angažmanom lokalnih organa vlasti i mjesnih zajednica, potrebno je identificirati porodice bez zaposlenih lica, penzionere sa minimalnim penzijama, porodice kojima nije dozvoljen rad i ostale ugrožene građane, te im iz lokalnih budžeta dodijeliti egzistencijalnu novčanu pomoć.

Takođe, neophodno je da opštine i gradovi odmah obezbijede novčanu pomoć i medijima, posebno privatnim medijima koji se nalaze u egzistencijalnoj krizi, a koji su dali maksimalan doprinos u borbi protiv koronavirusa. Nedopustivo je ucjenjivačko ponašanje vlasti prema medijima odugovlačenjem obezbjeđenja sredstava za rad u okolnostima kada nema adekvatnog marketinga, što je svojevrsna namjera nedopuštenog pritiska vlasti na medije.

Samo odlučnim hitnim djelovanjem moguće je izbjeći katastrofalne posljedice ekonomske krize nastale zbog pandemije koronavirusa i sačuvati živote, zdravlje i dostojanstvo građana, ističe Mirnes Ajanović

 BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!