BOSS u povodu napada Milorada Dodika na USAID i Američku ambasadu u BiH

23.08.2018. 


Otvoreni zvanični napad Milorada Dodika na Američku agenciju za međunarodni razvoj (USAID) i Američku ambasadu u BiH – pokazuje njegovu očitu frustraciju zbog zahtjeva iz Sjedinjenih Američkih Država da se Dodikov status na “crnoj listi” pojača dodatnim sankcijama zbog nacionalističkog i separatističkog djelovanja, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

 
Djelovanje Američke ambasade u BiH, koja je među najvećim prijateljima Bosne i Hercegovine, kao i Američke agencije za međunarodni razvoj  koja je u privredu i humanitarnu pomoć uložila oko dvije milijarde dolara, ne može se smatrati napadom na ustavni poredak BiH, kako to grozničavo predstavlja Milorad Dodik.

 
Predizborna kampanja Milorada Dodika protiv USAID-a i Američke ambasade u BiH je očito ispoljavanje njegovog straha od gubitka vlasti, jer nije zaboravio da je USAID u saradnji sa Američkom ambasadom u BiH, u toku kampanje za protekle Opšte izbore, promovisao u brojnim medijima video poruke pod nazivom “Glasaj ili trpi” – u cilju promjene izrazito teškog stanja u BiH, pozivajući građane da izađu na izbore i glasaju protiv nemoralne vlasti, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

23. 8. 2018.                                                                                   Muamer Dedić, Press BOSS-aBoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!