BOSS u povodu namjere izvršenja novog udara na radnike od strane Vlade Federacije BiH, ukidanjem toplog obroka, naknada za prijevoz i regres

01.07.2018. 


Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović daje punu podršku opravdanima protivljenjima Saveza samostalnih sindikata BiH prijedlozima zakona o doprinosima i porezu na dohodak, kojim se namjerava izvršiti novi udar na radnike od strane Vlade Federacije BiH, ukidanjem toplog obroka, naknada za prijevoz i regres. Vlada Federacije BiH nastavlja sa diskriminacijom radnika i ponovo zanemaruje zahtjeve njihovih sindikalnih predstavnika, bez obzira što se u praksi pokazalo osnovanim suprotstavljanje Saveza samostalnih sindikata BiH diskriminatorskim odredbama Zakona o penziono-invalidskom osiguranju, koje su usvojene od strane oba doma Parlamenta Federacije BiH.
Neprimjerene izjave premijera Fadila Novalića kojim se ignoriše kršenje prava preko 100.000 radnika, kao i neispunjenje javnih obećanja o proširenju Opšteg kolektivnog ugovora na sve radnike, rezultiraće novim udarom na radnike i njihove porodice  uskraćivanjem i prava na isplatu toplog obroka, naknade za prijevoz i regres, upozorio je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

30. 6. 2018.                                                                              Muamer Dedić, Press BOSS-aBoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!