BOSS u povodu javnog poziva gradovima i opštinama u Federaciji BiH za povrat građanima plaćenog mjesečnog javnog prevoza

18.05.2020. 


Gradovi i opštine u Federaciji BiH dužni su izvršiti povrat građanima plaćenog mjesečnog  javnog prevoza za mart kada je donesena odluka o zabrani obavljanja djelatnosti javnog prevoza. Ne može se očekivati od prevozničkih firmi pokrivanje razlike plaćenog prevoza jer su zbog zabrane obavljanja djelatnosti svakako kao i građani dovedeni u tešku finansijsku krizu, te su i lokalne zajednice iz budžeta dužne refundirati uplaćeni iznos.

Takođe, potrebno je i u narednom periodu obezbijediti budžetske subvencije za javni prevoz penzionerima, nezaposlenim licima i radnicima kojima je bio zabranjen rad do stabilizacije ekonomske krize, čime bi se doprinijelo i oporavku prevozničkih firmi ali i građanima dijelom omogućilo saniranje posljedica odluka vlasti u vezi koronavirusa, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!