BOSS: U povodu februarskih protesta Bosne i Hercegovine protiv nemoralne vlasti

05.02.2018. 


Na današnji dan, 5. februara 2014. godine, građani Tuzle rekli su  DOSTA, u ime cijele Bosne i Hercegovine, i ustali sa protestima protiv  nemoralne, bezobzirne, podmukle i lično-interesne vlasti, istakao je  predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović. Revolucionarni i istorijski otpor  obespravljenih i prevarenih studenata, radnika i penzionera protiv  političke bande rezultirao je opštim protestima u cijeloj Bosni i  Hercegovini, koji su podržani i od strane brojnih međunarodnih medija  i institucija.

 
Građani Bosne i Hercegovine ne trebaju zaboraviti da su tih dana  nemoralni političari bježali glavom bez obzira od svojih birača, i  dugo vremena se nisu smjeli pojaviti u javnosti.

 

Zgrada  Vlade Tuzlanskog kantona, koja je prva stradala, spaljena je jer je  bila simbol zle vlasti, na čelu sa tadašnjim premijerom iz SDP-a koji  je odbio razgovarati sa građanima, zbog čega je protestima bio  prinuđen dati ostavku. Direktna odgovornost za paljevine zgrada je na  oholim političarima koji su ignorisali apele i beznađe građana i  njihovu borbu za egzistenciju.

 
U ime svih Bosanaca i Hercegovaca koji su februara 2014. godine  odlučili da Bosna i Hercegovina bude upisana u svjetskoj istoriji kao  država u kojoj građani neće hodati pognute glave pred nemoralnim  političarima, dužni smo se odlučno i politički drsko suprotstaviti  svima koji pokušaju opravdani februarski revolt građana tretirati na  način kako su nenarodni režimi satanizirali Husinsku bunu i  međunarodni otpor fašizmu, upozorio je predsjednik BOSS-a Mirnes  Ajanović.

5. februar 2018.                                                                         Muamer Dedić, Press BOSS-aBoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!