BOSS u povodu dopune krivične prijave Tužilaštvu BiH, zbog dokaza da Centralna izborna komisija BiH saučestvuje u izbornoj prevari

11.10.2018. 


Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović dostavio je dopunu krivične prijave Tužilaštvu BiH, zbog dokaza da Centralna izborna komisija BiH saučestvuje u izbornoj prevari i namjerava prikriti izvršenja krivičnih djela. Akt Centralne izborne komisije od 10.10.2018. godine pod nazivom “Naredba” (broj: 05-1-07-1-1165-1/18), kojom se od lokalnih izbornih komisija traži da ponovo prebroje glasačke listove na biračkim mjestima na kojima su prijavljene nepravilnosti, jasan je dokaz da se od strane državne institucije vrši saučešće u najvećoj izbornoj prevari u istoriji BiH.
U Naredbi CIK-a od 10. oktobra, koja je lokalnim izbornim komisijama dostavljena u poslijepodnevnim satima, između ostalog, navedeno je, citiramo: “Zakazivanje otvaranja vreća, obavještavanje posmatrača, brojanje i unos rezultata u aplikaciju završiti danas 10. 10. 2018. godine do 24 sata”, završen citat, a radi se o zahtjevu za brojanje glasova stranaka i kandidata unutar listi političkih subjekata.

 
Nije ni teoretski ni fizički moguće okupiti članove biračkih odbora i posmatrače, te za nekoliko sati adekvatno izvršiti Naredbu, te je očigledno da ista za cilj ima fiktivnu namjeru da se zadovolji samo forma ponovnog brojanja glasova, a očigledno legalizovanje skandalozne prevare u cilju zadržavanja na vlasti aktuelnih stranaka izvršenjem krivičnog djela Izborne prevare.

 
11. 10. 2018.                                                                              Muamer Dedić, Press BOSS-aBoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

 

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!