BOSS protiv govora mržnje i vjerske netrpeljivosti

31.01.2018. 


Saopštenje za javnost u povodu javnog poziva gradonačelniku Jasminu Imamoviću i SDP-u da se  ograde od izjave vjerske netrpeljivosti i jezika mržnje javno  istaknute od strane direktora JU Narodno pozorište Tuzla i kandidata  SDP-a na proteklim izborima za Gradsko vijeće Tuzla

Predsjednik BOSS-a i vijećnik u Gradskom vijeću Tuzla Mirnes Ajanović  javno traži od gradonačelnika Jasmina Imamovića da se javno izjasni u  povodu poziva Vlade Tuzlanskog kantona da se Grad Tuzla javno ogradi  od istupa Mirze Ćatibušića, direktora Javne ustanove Narodno pozorište  Tuzla i kandidata SDP-a na proteklim izborima za Gradsko vijeće Tuzla, koji je Islamsku zajednicu u BiH javno nazvao – mafijaškom  organizacijom.
Odlukom o redefinisanju statusa JU Narodno pozorište Tuzla (“Službeni  glasnik Grada Tuzla”, broj 2/17) u članu 8. određeno je da Grad Tuzla  daje prethodnu saglasnost za imenovanje direktora Ustanove, te je  gradonačelnik Jasmin Imamović, kao nosilac izvršne vlasti, i po tom  osnovu bio dužan reagovati na javno iskazanu vjersku netrpeljivost i  jezik mržnje prema Islamskoj zajednici u BiH.
Nedopustiva je šutnja gradonačelnika Jasmina Imamovića, ali i SDP-a i  njihovih saveznika iz parlamentarne većine Gradskog vijeća Tuzla na  grubo vrijeđanje većine Bošnjaka koji su članovi Islamske zajednice  BiH, ali i Reisa, i svih imama i drugih lica koji čine Islamsku  zajednicu BiH, od strane direktora javne ustanove kulture i kandidata  SDP-a za Gradsko vijeće Tuzla, upozorio je predsjednik BOSS-a i  vijećnik u Gradskom vijeću Tuzla Mirnes Ajanović.

31.1.2018.                                                                                    Muamer Dedić, Press BOSS-aBoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!