BOSS: Izvještaj sa press konferencije u povodu najave svakodnevnih javnih protesta građana zbog poskupljenja goriva

08.06.2018. 


Najava svakodnevnih javnih protesta građana zbog izrazito visoke cijene goriva je opravdana, jer je rezultat otvorenog građanskog otpora nehumanoj politici vladajućih stranka, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović. Pokazala su se opravdanim upozorenja da je odlukom o povećanju akciza na naftu i naftne derivate aktuelna vladajuća koalicija u potpunosti ignorisala teško stanje u kojem se nalaze građani, te da će povećanje cijene goriva rezultirati divljanjem cijena goriva, a zatim i opštim poskupljenjem proizvoda i usluga.
Za sve posljedice javnih protesta građana odgovornost će snositi vladajuće stranke i izabrani zvaničnici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, koji su bili dužni zastupati interese građana i odbiti bezobzirnu odluku nemoralne vladajuće koalicije. Izgradnja autoputeva se mogla obezbijediti putem koncesija i drugim načinima obezbjeđenja privatnog kapitala, te je nepotrebno finansijsko opterećenje građana i poslovno-privrednih subjekata uvođenjem dodatnih akciza na gorivo, u situaciji kada se građani zbog nesposobne vlasti svakodnevno bore za egzistenciju svojih porodica i kada masovno odlaze iz BiH, dokazalo da je vladajuća interesna koalicija spremna na sve kako bi obezbijedili dodatno punjenje budžeta za zadovoljenje lično-stranačkih interesa, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

7. 6. 2018.                                                                                         Muamer Dedić, PressBoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!