Biciklisti došli da odaju počast žrtvama genocida u Srebrenici

10.07.2019. 


Biciklisti iz cijelog svijeta danas su došli u Memorijalni centar Potočari kako bi odali počast žrtvama genocida.

Biciklisti su putovali dionicom puta Jajce-Sarajevo-Potočari.

Amela Delić iz Bihaća već sedmi put dolazi do Potočara i kaže svaki put da je isti osjećaj.

– Poručujem svima koji nisu nikad bili ovdje da moraju doći i mimo 11.jula. Srebrenice se trebamo sjećati svakog dana da ne zaboravimo ono što se dogodilo – kazala je Delić

Pedesetoosmogodišnji Uzeir Šumar iz Bihaća došao je da se pokloni žrtvama genocida.

– Ne ponovilo se i da se ne zaboravi Srebrenica. Iduće godine, ako Bog da, ću ići pješke. Ova vožnja je bila za sve nevine žrtve genocida – kazao je Šumar.

Najmlađa učesnica petnaestogodišnjakinja Ema Trakić je vozila biciklo iz Olova do Potočara. Elmin djed je ukopan u Memorijalnom centru Potočari i došla je sa ocem i ostalim u ekipi.

– Meni mnogo znači ovaj gest, za mene je ovo najveći uspjeh i ponosna sam na sebe i svoju ekipu. Bilo je naporno i teško, ali volja i želja su presudili – kazala je Trakić.

Svi učesnici koji su došli uoči 24. godišnjice genocida sutra će prisustovati komemoraciji i klanjanju dženaze.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!