Bh. državljani u Beču se registrirali za lokalne izbore, žele da ispune svoju građansku dužnost 15. novembra

27.08.2020. 


U prostorijama Ambasade Bosne i Hercegovine u Beču organizirana je grupna registracija za glasanje za državljene BiH na lokalnim izborima koji su zakazani za 15. novembar.

Uz poštivanje mjera fizičke distance i sa maskama, koordinacioni tim Ambasade Bosne i Hercegovine u Austriji bio je na raspolaganju za asistenciju svima koji su izrazili interes da se registruju za izbore.

Hasan i Salih, dva prijatelja koja žive više od 100 kilometara od Beča, odvojili su svoje vrijeme da lično dođu u Ambasadu BiH i da se registruju za glasanje. Kako su kazali, ovim gestom žele da ispune svoju građansku dužnost i daju glas za napredak, prosperitet i bolju budućnost Bosne i Hercegovine. Za izbore su se jučer registrirali i majka Dijana i njen sin Omar, koji su porijeklom iz Tuzle, a žive u Beču.

 

Što se tiče tehničkih uputstava, primjeri popunjenih formulara, uputstvo i najčešće greške bili su postavljeni i iznad stola na kojima su se nalazili obrasci PRP1 i PRP2, odnosno gdje su se i ispunjavali obrasci.

Neki su ponijeli formulare kako bi ih ispunili kući, a neki su se registrovali na licu mjesta, ali su ponijeli formulare za članove svoje porodice. Zaprimljenu dokumentaciju Ambasada BiH u Beču proslijedit će direktno Centralnoj izbornoj komisiji BiH. Mnogi državljani koriste priliku da se registruju putem e-maila i poštom.

Bh. građanima u Beču na raspolaganju su bili uposlenici ambasade BiH Selma Užičanin i Vladimir Glamočija, koji su za grupnu registraciju imali pomoć Hurema Avdića i Ishaka Ahmetovića.

 

Podsjetimo, oko 95.000 državljana BiH živi u Austriji sa bh. pasošem.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!