Beganović: Marinovićev poziv za mene je velika nagrada

06.11.2018. 


Selektor mlade nogometne reprezentacije BiH Vinko Marinović uputio je pozive igračima za prijateljski susret s Azerbejdžanom (19. novembra), a prvi put na spisku je ime mladog braniča tuzlanske Slobode Amara Beganovića.

Čini se da je poziv Beganoviću u reprezentaciju logičan, nakon sjajnih igara koje talentirani nogometaš pruža u dresu ekipe s Tušnja.

– Mislim da je poziv Vinka Marinovića veliko priznanje kako za mene, tako i za Slobodu, jer očito naše igre u ovoj sezoni nisu prošle nezapaženo. Priželjkivao sam da obučem dres mlade selekcije, ali nisam time bio opterećen. Fokusiran sam na svoje igre u klubu, a poziv je došao kao nagrada za sav trud i rad – kaže Beganović u razgovoru za Fenu.

Zahvalio je Marinoviću na ukazanom povjerenju i obećava da će ga opravdati zalaganjem i igrama.

– Zahvaljujem Marinoviću na pozivu, ali i svojim trenerima u Slobodi, Naliću, Crnogorcu i Osmanhodžiću, koji su mi ukazali povjerenje kao jednom od najmlađih igrača u ekipi. Svi su oni na svoj način uticali na moj razvoj, kao i treneri u omladinskom pogonu Malkočević, Omerović i Spahić, te sportski direktor Karić. Uvijek su mi bili podrška i s punom zahvalnošću ih spominjem – ističe mladi nogometaš.

U-21 reprezentativci BiH okupit će se u Trening centru Nogometnog saveza BiH u utorak, 13. novembra, čime će započeti pripreme za susret s Azerbejdžanom.

Beganović je rođen 1999. godine, prošao je sve Slobodine, ali i omladinske selekcije BiH.

– Nastupao sam za mlađe reprezentativne selekcije koje su vodili Erbez, Malkočević i Karačić, za koje imam samo riječi hvale. Posebno spominjem Sakiba Malkočevića, kome ovim putem želim što brži oporavak nakon nedavne operacije, zbog čega je napustio U-17 selekciju – poručio je Beganović.

Status stalnog prvotimca Slobode Beganović je osigurao u ovoj sezoni, kada mu je trener Nalić s pravom ukazao puno povjerenje. Mladi nogometaš ga je u potpunosti opravdao, u 13 do sada odigranih premijerligaških utakmica.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!