Bećirović: Bez sudskog epiloga za zločin nad Tuzlanskim konvojom spasa iz 1993.

24.10.2017. 


Poslanik Demokratske fronte (DF) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Damir Bećirović na zajedničkoj sjednici oba doma zatražio je odgovor o istrazi kada je u pitanju zločin koji se dogodio prije 24 godine na prilazu Novom Travniku.

– Te 1993. godine 4. juna na prilazu Novom Travniku, kod mjesta Nova Bila, napadnut je “Tuzlanski konvoj spasa”, tada je ubijeno sedam vozača, a za još četiri osobe se traga – podsjetio je Bećirović.

Ovo pitanje kaže upućuje Ministarstvu pravde već treći put, ali nije dobio nikakve odgovore o istražnim radnjama u ovom predmetu, dodajući da ni 24 godine nakon učinjenog zločina niko nije odgovarao za njega pred pravosudnim institucijama u BiH.

Ministar pravde BiH Josip Grubeša kazao je da nakon što je Tužilaštvo u Travniku proslijedilo sve činjenice o ovom predmetu Tužilaštvu BiH 2013. godine, Tužilaštvo BiH 21. augusta 2014. godine preuzelo je ovaj predmet.

Podsjetio je da je ovaj događaj rezultirao napadom i stradanjem više osoba, otuđenjem većeg broja teretnih motornih vozila i putničkih motornih vozila te novca i pomoći namijenjene građanima BiH.

Ministar je naveo da Tužilaštvo BiH poduzima istražne radnje u ovom slučaju, ali da, s ciljem zaštite tajnosti postupka, nije moguće o tome detaljnije govoriti.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!