Atletičari Bakir Musić i Nejla Kamerić prvaci BiH

30.07.2020. 


Na prvenstvu Bosne i Hercegovine za dječake i djevočice koje je održano u Sarajevu, Atletski klub Sloboda Tehnograd ponovo se okitio titulama državnih prvaka. Bakir Musić je osvojio zlatnu medalju u disciplini troskok, dok je Nejla Kamerić pobijedila u trci na 2000 m hodanje, što je njena treća titula državne prvakinje u ovoj disciplini. Ona je u posljednjih mjesec dana osvojila titulu seniorske i mlađe juniorske prvakinje u brzom hodanju.

Osim zlatne medalje u troskoku, Bakir Musić se okitio i bronzanom medaljom u trci na 300 m. Na prvenstvu BiH su nastupile i Nahla Kameric koja je osvojila šesto mjesto u troskoku, dok je u skoku u dalj bila sedma. Viceprvakinja BiH na 300 m Ema Mešković je u trci na 600 m zauzela šesto mjesto.

U okviru ovog takmičenja odrzana je i trka seniora na 100 m, na kome su tri prva mjesta osvojili takmičari AK Sloboda Tehnograd i to, prvi Hajrudin Vejzović, drugi Rusmir Malkocević, i treći Edhem Vikalo.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!