Američki profesor posjetio FIPP

12.06.2018. 


John H.Weis, profesor istorije na  američkom Cornell Univerzitetu u subotu, 9.juna, 2018. u pratnji direktora Agencije za razvoj visokog obrazovanja BiH, prof. dr Envera Halilovića, posjetio je Fondaciju Istina Pravda Pomirenje. U razgovoru sa Sinanom Alićem, predsjednikom Foindacije, profesor Wies se zanimao za djelovanje Fondacije, a posebno za  njen  najnovije projekt BiH I SRBIJA U DIJALOGU:ODGOVOR CIVILNOG DRUŠTVA kojeg zajednički realizuju Fondacija Istina Pravda Pomirenje i Helsinški odbor za ljudska prava Srbije.Nakaon što je uppoznat sa detaljima profesor Weis je ocijenio da je riječ o značajnom projektu za uspostavljanje trajnih normalnih odnosa izumeđu BiH i Srbije, bez čega nema trajnog mira na Balkanu.

-Ja ću po povratku u SAD o tome informisati moje kolege, u čijem je fokusu interesovanja Balkan,da se pridruže ovom projektu i lobiraju za finansijsku podršku za njegovu realizaciju, istako je professor Weis.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!