Admir Brzović Tuzla: Sa pjesmom “Narav balkanska” osvojit ću simpatije u regionu

02.11.2017. 


Pjevač Admir Brzović Tuzla, već dvije decenije egzistira na muzičkoj sceni, a nakon prošlogodišnjih uspješnih singlova “Raj i pustinja” i “Volim te Bosno”, koje su našle put do publike i naišle na njihove pozitivne komentare, planira ekranizirati dvije nove pjesme  “Narav balkanska” i  “Majčino pismo”.

Admir Brzovic

Brzović je porijeklom iz BiH, iz Sapne, a sada živi i radi u Švedskoj. Zanimljiv nadimak Tuzla dobio je kada je kao dječak bio u Tuzli u bolnici i taj nadimak ga prati cijeli život, što mu, kako kaže, nimalo ne smeta. Četrdesetogodišnji pjevač često dolazi u zemlju iz koje je potekao, a održava i kontakt i prijateljstvo sa kolegama sa bh. estrade.

Admir Brzovic2

– Često nastupam sa poznatim imenima narodne muzike, i mogu slobodno reći da od njih dobijam samo riječi hvale za svoje pjevanje. Moja nova pjesma “Narav balkanska” već je pobrala simpatije u Srbiji, a siguran sam da će se svidjeti i Bosancima i Hercegovcima. Uskoro ću predstaviti dva spota, za ovu i pjesmu “Majčino pismo”. Obje numere su rađene u studiju “Ultra Sound” u Novom Sadu. Također, ljubitelje mog rada obradovat ću albumom sa osam pjesama. Tekstove i muziku za numere radio je Zoran Simeunović Zoca, a aranžmane Dušan Duka. To je dvojac sa kojim uspješno sarađujem od početka karijere. Moram naglasiti i veliku podršku menadžera Halila Islamovića Zike i Mersudina Salihovića. Pjesme sa albuma namjeravam promovirati u BiH, tako da su već u toku pregovori oko gostovanja i nastupa – kaže Brzović.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!