1.međunarodni festival rakija Tuzla 2017 – Pozivamo vas da zajedno pomognemo rad udruženja „Korak po korak“

07.12.2017. 


Osim takmičarskog i izložbenog dijela, 1.međunarodni festival rakija Tuzla 2017, ima i svoj humanitarni karakter. Naime u petak 8.12.2017 g. od 22h u Gradskoj Kafani u Hotelu Tuzla održaće se Svečana humanitarna večera sa ceremonijom dodjele priznanja i nagrada za rakije koje su učestvovale u takmičarskom dijelu festivala, te proglašenje rakije – ukupnog pobjednika festivala.

Na ovu humanitarnu večeru svi ste pozvani, a ulaznica je 20KM. Sva prikupljena sredstva od ulaznica biće dodijeljena udruženju „Korak po korak“ koje se brine o osobama sa posebnim potrebama.

Udruženje „Korak po korak“ je organizacija koja djeluje 20 godina i pruža sistemsku podršku mladim osobama sa intelektualnim poteškoćama. Broje 20 korisnika, mladih sa intelektualnim poteškoćama, te oko 50 volontera koji učestvuju u aktivnostima Centra. Kroz Dnevni centar djeluju na socijalnu inkluziju korisnika i pružaju im stručnu psihosocijalnu pomoć. Kroz radionice korisnike obučavaju na poljima samostalnog življenja, kuhanja, usvajanja higijenskih navika, pravilnog ophođenja i komunikacije, zdravog života kroz sportske aktivnosti, izradu platnenih cegera, ukrasa, čokoladnih buketa, nakita, stakla i niz drugih aktivnosti koje su potrebne mladim osobama. Do 2012. godine ovo Udruženje je koristilo prostorije MZ „Jala“, gdje su imali uslovan i prilagođen prostor. Nakon 2012. godine plaćaju zakup prostora, što im predstavlja veliku poteškoću i nemogućnost ostvarivanja punog potencijala Dnevnog centra, obzirom da sredstva moraju usmjeravati na plaćanje zakupa. Trenutno se Centar nalazi u finansijskim poteškoćama zbog nemogućnosti dolaska do sredstava za plaćanje tekućih troškova, tako da postoji mogućnost da će morati smanjiti intenzitet svojih aktivnosti.

Pozivamo vas da nam se pridružite na Svečanoj humanitarnoj večeri i tako date svoj doprinos nastavku rada ovoga Udruženja.

Svečana humanitarna večera – Gradska Kafana/ Hotel Tuzla, ulaznice po cijeni od 20KM možete preuzeti na info pultu festivala koji se nalazi u lobiju Hotela Tuzla.

 

Dobro nam došli!

 BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!